Zadovoljstva su deo svakodnevice

Danima sam već umorna. Ustajem rano, a zaspim još ranije. Čini mi se ne stignem ni da se okrenem, a već sam u pižami sa šoljom čaja u ruci i vučem svoje krznene papuče ka spavaćoj sobi. Volim svoje obaveze, volim to što sam studentkinja Hemijskog fakulteta, što pišem blog, što plešem, ali ponekad mi je stvarno potrebno da se posvetim sebi.
Danas sam dan provela kod kuće. Bezvoljno sam čitavog dana otvarala knjige, sveske, praktikume, tumačila beleške... Nije mi se dalo, lenj neki dan. 




Mlaz tople vode miluje mi kožu, miris kupke za telo se širi po malenom kupatilu, ogledalo se magli, a moje usne se razvlače u onu tanku crtu zvanu osmeh. Danima u nazad nisam ni razmišljala kako se zadovoljstvo krije u svakodnevici. Nisam obraćala pažnju na miris svoje kupke, niti na onaj momenat stavljanja maske na lice ili kosu. Zaboravila sam kakvo zadovoljstvo mogu predstavljati pomadice i kremice jednoj mladoj dami. Gledala sam i to kao deo obaveza koje moram obaviti, a zapravo su trenuci nirvane. Sve ono što nas zamara zapravo može da čini i sasvim suprotno. Nije do stvari niti do životnih situacija već do nas samih. I, evo me, ušuškana u bade mantil, sa maskom na kosi, pišem. Nemam outfit za danas (sumnjam da bi vas interesovao moj bade mantil i pufnaste čarape na pruge), ali imam poruku: OPUSTITE SE! Zagospodarite svojim obavezama naučite ih da ne vrište iz vas dok ste umorne i gurnite ih pod tepih povremeno (ništa im neće faliti). Uključite svoja čula i ne gledajte na sat, završićete sve pre ili kasnije. Želim vam prijatan ostatak dana!



Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Feel the spring

Black and burgundy outfit

Adventure

Tvoje mišljenje mi je bitno, piši mi...

Име

Имејл адреса *

Порука *