Magija jednog grada

















Kao što ste već videli na mom Instagram profilu, pre nekoliko dana sam posetila Novi Sad. Nije mi bio prvi put da boravim tamo, ali mi se ovoga puta Novi Sad pokazao u svom punom sjaju i definitivno je ovaj dan na mene ostavio najveći utisak.
Dan je počeo šetnjom širokim novosadskim bulevarom. Nakon čega sam bila u jednom od najlepših lokala u gradu, Petrusu. Odmah sam se oduševila ambijentom. Pažljivo birani detalji pružaju utisak modernog raskošnog lokala, prijatne atmosfere. A na ulicama vlada postpraznična atmosfera koja podseća na sve neizgovorene želje i obećanja koja smo dali ulazeći u Novu godinu. A ljubazni Novosađani, bez obzira na hladan vetar i sneg koji je provejavao, imaju vremena da zastanu i osmehnu se slučajnom prolazniku. 






Kako je padala noć grad je poprimao neku čarobnu dimenziju. Kao da je neko mahnuo magičnim štapićem baš kada sam razmišljala o čaroboj atmosferi i fijaker je bio tu. Da, da fijaker. Prolaziti ispod uličnih svetiljki  u fijakeru pruža neverovatan osećaj. Onaj osećaj od kog zastane dah i koji se dugo čuva kako u mislima tako i u srcu. Na tren sam zaboravila na sav luksuz današnjeg vurtuelnog sveta i uživala u jednostavnosti i eleganciji prošlog veka. Taj mali put koji je fijaker prešao pružio mi je više nego što bi najskuplji automobil. Oduševljenim detinjim vriskom iskočila sam iz moje divne kočije nespretno, nimalo damski, u momenat kad su se sukobile prošlost i sadašnjost, razum i želja. Jer, svaka čarolija mora imati svoju ponoć. A ja se nadam da ću se vratiti po "izgubljenu cipelicu"...






A ja se nadam da ću se vratiti po "izgubljenu cipelicu"...





Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Feel the spring

Black and burgundy outfit

Adventure

Tvoje mišljenje mi je bitno, piši mi...

Име

Имејл адреса *

Порука *