Proizvodi za negu kože tokom hladnih dana

Drage moje, ovih dana počela sam da dobijam i poruke od svojih čitateljki. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna dok čitam vaše komentare i poruke. Ono što ste me uglavnom pitale jeste kako negujem kožu preko zime. Zato sam rešila da napišem post na tu temu.
Pre svega, moram da vam kažem da nisam od onih žena koja će da proba hiljadu istih ili sličnih proizvoda. Ja sam uglavnom verna brendovima koji su se pokazali kao efikasni i njihovim proizvodima.
Takođe, kao neko ko je imao priliku da u školi uči o kozmetičkim preparatima (i, kozmetologiju uopšte) znam da "vrednost" nekog brenda ne zavisi od ambalaže, reklame niti cene. Naučena sam da pre nego što nešto kupim za svoju kožu ili kosu dobro proučim sadržaj i isključivo na osnovu njega odaberem da li ću to koristiti.
Već znate da izuzetno uživam u trenucima kada negujem svoju kožu i da je to moje stanje nirvane. Ima li ičeg lepšeg od toga?





Što se samog kupanja tiče već duži period sam verna Nivea gelovima za tuširanje, jer su izuzetno nežni prema koži i čine je glatkom. Pored toga imaju intenzivan, ali blag miris što mi u večernjim satima izuzetno prija, jer nisam osoba koja voli prejake mirise.
Nakon kupanja, sledi "mazanje". Cien body butter je nesto sto imam vec dugo, ali sam ove zime pocela da ga koristim redovno i zaista prija mojoj koži. Pored toga, beli vazelin ili apotekarski vaselinum album je neprevaziđen kada je u pitanje nega suve, grube kože. Ja ga koristim za negu stopala u kombinaciji sa 10%-nim urea kremom. Ovaj na slici KraterhoF, međutim na koji god da naletite neće biti razlike. Posle šestočasovnog stajanja u laboratoriji gledam ga kao lek. Ponekad ga koristitim i za kolena i laktove. Izuzetno povoljan, a efikasan proizvod.
Obzirom da imam zaista nežnu i osetljivu kožu, dugo sam za lice koristila isključivo bebi kreme. Međutim, već više od godinu dana koristim Dove kremu u te svrhe i zaista mi prija. Odlično hidrira kožu i čini je mekanom.
Nije nikakvo otkriće da usne pucaju usled uticaja vetra i hladnog vazduha. A dodatno mogu da ih isuše i toliko nam obožavani mat karmini. Što se mene tiče najviše volim Labello original (kako ja kažem "običan"). Svi oni šljokičasti ili u bojama mogu da posluže kada smo napolju, ali što se noćne rutine tiče, ovaj mi je najbolji. Ostavlja zaštitni sloj na usnama koji dodatno neguje naše usne.
Avon cocoa butter kremu koristim isključivo preko zime. Njen miris me podseća na leto, na more, na so u kosi, taman ten i sunčeve zrake na licu. Mogu reći da je odlična za razbijanje zimske monotonije.




To bi bila moja mala lista proizvoda za negu kože tokom ovih hladnih vetrovitih dana. Trudila sam se da vam preporučim isključivo povoljne, efikasne i lako dostupne proizvode. Volela bih da mi pišete šta vi koristite u ove svrhe. 

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Black and burgundy outfit

Adventure

Feel the spring

Tvoje mišljenje mi je bitno, piši mi...

Име

Имејл адреса *

Порука *